Sterrenhorde: verslag 1

Hierbij het langverwachte eerste verslag van de Sterrenhorde

Zaterdag kwamen we aan in Bergen op Zoom. Na het verkennen van het bos, ontdekten we een sprookjesboom vol sprankelende lampjes. De boom zei ons gedag en speelde mooie liedjes af. Toen we het clubhuis hadden ingericht, iedereen een mooie slaapplek had uitgezocht en we geopend hadden, kwam er ineens een zakenman het bos in lopen. Dit was Ed van de Flat. Hij wil het bos platgooien om er een hele grote lelijke flat te bouwen. Dit willen we natuurlijk voorkomen! ’s Avonds hebben we levend stratego gespeeld met sprookjesfiguren en gingen we veel te laat slapen 😊.

Zondagmorgen waren we veel te vroeg wakker en gingen we ochtendgymen met Chil. Na het gebruikelijke ochtendritueel met ontbijten, openen, corvee en inspectie, gingen we op hike om het sprookjesbos nader te verkennen. Aan het einde van de hike kwamen we bij een hoge toren. Hier vonden we rapunzel. Zij wist inmiddels ook van de plannen van Ed van de Flat en raadde ons aan niet aan hem te laten merken dat we de plannen wilden dwarsbomen.

Na het rustuurtje hebben de welpen: Welp got Talent voorbereid. Een eigen initiatief tot een heuse talentenjacht waarbij de leiding plaats mag nemen in de jury. Na deze intensieve voorbereidingen begon het eerste kaartspel van week; Welpen! Dit is zoiets als Ezelen, alleen heet het dan anders. . .

Als avondeten hebben we AVG gegeten met als toetje vla MET SLAGROOM! Na het eten begon de sprookjesboom plotseling te praten. Hij zei dat we allemaal om 20.00u schoon in de slaapzaal moesten zitten. Na enige stress bij de douches en vele haren kammen later, zat iedereen om precies acht uur klaar. Toen kwam roodkapje (met baard) aanlopen. Zij vond het super goed dat wij zo’n eind hadden gelopen en wilde met ons nog een spelletje spelen; BINGO! Net voordat we wilden beginnen, kwam Ed van de Flat nog het gebouw binnen om binnen een inspectie te doen. Gelukkig wisten de welpen Roodkapje net op tijd voor hem te verbergen. Verder lieten ze Ed rustig zijn gang gaan. Het gebouw is gemakkelijk af te breken om ook plaats te maken voor een flatgebouw zei hij! Nadat iedereen weer rustig was, hebben we een paar rondjes Bingo gespeeld. Gelukkig hebben alle welpen twee super gave prijsjes gewonnen. Het was inmiddels al laat en echt tijd om te gaan slapen . . .

Morgen kunnen jullie meer lezen . . . .

Related Posts