Maandag in Nunspeet bij de Sint Jorishorde

Vanmorgen zaten we weer fris en fruitig aan het ontbijt. Het was een chille ochtend totdat we wilde beginnen aan de activiteitenkaart, want ineens kwam Sjakie aanrennen. Hij was helemaal buitenadem en kon bijna niet zijn verhaal vertellen. Sjakie was de hele avond achter de boze buurman aangerend. Sjakie had zijn best gedaan om de route te onthouden die hij had gelopen, maar dit had die op een cryptische manier gedaan, omdat het anders niet te onthouden was. Maar hierdoor wist Sjakie niet of hij alles had gevonden aan aanwijzingen die er lagen. Daarom vroeg hij of wij hem konden helpen en konden zoeken naar de aanwijzingen.

Uiteraard zijn wij Sjakie gaan helpen. We zijn allemaal de hike gaan nalopen die Sjakie had gerend. Het was een mooie wandeling, maar ook wel een beetje spannend omdat we goed moesten kijken of er iets aan hints of aanwijzingen lagen.

Na de hike hebben we gedoucht en lekker uitgerust. Het was maar goed dat we goed waren uitgerust, want daarna kwam Sjakie en die vroeg of we nog wat aanwijzingen hadden gevonden. Elk groepje had iets gevonden en door de aanwijzingen te ontrafelen kwamen we erachter dat we wisten waar de Oempa Loempa’s waren. We kwamen uit bij een busje van de boze buurman. Gelukkig zat er in een kistje een autosleutel, dus daardoor konden we de Oempa Loempa’s bevrijden. Ze hadden al dagen niet gegeten of geslapen. De opper Oempa Loempa vertelde dat ze achter de snoepjes waren gelopen en kwamen uit bij het busje, toen ze naar binnen liepen ging de deur dicht en konden ze er niet meer uit. De Oempa Loempa’s zijn gaan eten en uitrusten zodat ze daarna weer konden gaan werken.

Voor ons was het ook tijd om te gaan eten. Er was lekkere bloemkool en broccoli gemaakt. Na het eten hebben genoten van het spelen in het bos. Daarna moesten we naar bed toe.

We lagen allemaal bijna in bed, toen de Oempa Loempa’s binnenkwamen met een veel geluid. De Oempa Loempa’s wilden ons graag bedanken voor het bevrijden, dat ze daarom het idee hadden om Bingo te gaan spelen.

Na de bingo zijn we lekker gaan slapen.

fbt
nor
Related Posts