Commoosiekamp deel 2

Nadat de welpen op zondag assistent secret-agent zijn geworden, stond maandag in het teken van een zoektocht naar een vreemde Amerikaanse ‘fixer’, zoals Fred & Dinand het noemen. De beste man schijnt Lester te heten. Omdat hij ons niet direct vertrouwt en natuurlijk alleen online opereert, geeft hij een aantal hints en technieken om hem te vinden. Het lijkt wel een hike!

De tocht was lang en lekker in de zon, maar met een aantal geniaal route-lezende welpen was het best wel eenvoudig te ontcijferen. Alleen Chikai stond met het gele nest totaal verdwaald in het bos… Gelukkig hadden Ferd & Dinand onze super chef du kok ingeseind om de knakworst-lunch op locatie te serveren. Ferd & Dinand hadden nog enkele raadsels van Lester gekregen. Pas als alle raadsels waren opgelost, konden we verbinding met de ‘fixer’ maken. Lester beloofde dat hij ons de volgende dag op zou zoeken; we hadden zijn vertrouwen gewonnen, en zou alles op alles zetten om ons te helpen.

Op dinsdag verscheen `s middags ineens vanuit het niets onze redder in nood! Lester had ons dan eindelijk opgezocht. Hij heeft de afgelopen nacht het wereldwijde web afgespeurd naar hints, datalekken en IP-adressen om ons te helpen. Uiteindelijk vond hij een handelaar, die ons de goede computerchips kon verkopen. Met die chips zouden wij samen met Lester de hack kunnen stoppen! Dinand en zijn assistente, Jane Blond, begeleidden ons richting deze handelaar. Jane liep voorop met de route, maar daar kwam ineens een geblindeerde wagen aangescheurd! Met 180 kilometer per uur kwam deze boevenwagen de bocht door, maar helaas zag Jane dit pas te laat. De auto kwam met een schroeiend geluid tot stilstand en er sprong een gemaskerde man uit! Voordat Jane het doorhad was ze al meegesleurd door de boef, en zagen wij ze aan de horizon verdwijnen…

Voor Dinand was dit fiasco de druppel. Zijn ontvoerde assistente moest teruggevonden worden! De rest van de dag hebben we allerlei experimenten en proefjes voor échte detectives gedaan. We hebben bijvoorbeeld gips gegoten om voetafdrukken op te sporen, en met batterijen vuur gemaakt!

Gelukkig verliep onze woensdag een stukje rustiger. Ferd kwam weer langs, want hij had een nieuwe meeting met de handelaar geregeld. Met alle welpen gingen we op pad, richting de Duitse grens. Van Ferd kregen we echte knaken om computerchips van de Duitse handelaar te kopen. We moesten onze knaken en chips wel veilig verbergen, want de grenswachters stonden paraat! Tijdens de onderhandelingen met de handelaar kwamen we erachter dat hij helemaal niet Duits was, hij sprak namelijk Russisch…..

`s Avonds kwamen Ferd & Dinand terug met al onze verzamelde chips. In ons datacentrum verzamelden wij ons om de chips in het moederbord te steken. Helaas juichten wij te vroeg! Het moederbord werkte niet, en vanuit het niets werd er op de deur gebonkt! Door de rook zagen we het niet duidelijk, maar het leek wel alsof de man die we aan het begin van de week al zagen in onze deuropening stond….

Ferd & Dinand openden het vuur op de Slechterik en achtervolgden hem naar buiten. Na een hoop geknal kwamen ze weer terug, Dinand was gewond geraakt, maar gelukkig niet ernstig. Van de Slechterik was echter geen spoor meer te bekennen….

Na een onrustige avond, werden we allemaal weer fris en fruitig wakker op donderdag. Lester komt ons helpen om de laatste grote slag te slaan, met een groots handelsspel. Van Rotterdam tot aan Rio de Janeiro verhandelden de welpen olie en andere grondstoffen om geld te verdienen. Met de hulp van Lester, Ferd & Dinand lukte het de welpen gelukkig om genoeg knaken bij elkaar te verzamelen! Ferd & Dinand gaan contact opnemen met de baas van de AIVD. Met het huidige budget moet het zeker lukken om de Slechterik op te sporen. Ze komen morgen weer bij ons terug.

Related Posts