Dinsdag in Nunspeet bij de Sint Jorishorde

De ochtend was een ochtend als vele andere ochtenden ­čÖé We hebben lekker ontbeten, er reden weer treinen langs, zoals de voorgaande dagen. Elke keer wanneer een trein langs rijd wordt er heel hard TREIN geroepen.

Na de activiteitenkaart, lunch en rustuurtje kwam de Opper Oempa Loempa samen met een paar andere Oempa Loempa’s aanlopen. Want doordat zij een aantal dagen niet in de fabriek konden werken, was er veel werk stil komen te liggen. Er was hulp nodig en vrij snel. De welpen vertelde dat ze al shirts hadden gemaakt en er al wel uitzagen als Oempa Loempa’s. Dit gaf de Opper Oempa Loempa wel rust, want er was alleen nog een training nodig om meer Oempa Loempa’s te krijgen.

De training bestond uit een hindernisbaan afleggen, werken aan de fijne motoriek, skills om fabrieken te bouwen, dansen en het proeven van ingredi├źnten. Eerst gingen de Oempa Loempa’s met ons hindernissen afleggen, die wij super goed konden waar we bijna geen hulp bij nodig hadden. Maar om in een fabriek te werken moet je behendig zijn, snoep moet goed ingepakt kunnen worden.
Hele nieuwe idee├źn voor fabrieken in te delen en te maken kwamen naar boven. De Oempa Loempa’s vonden ons erg creatief.
Aangezien de Oempa Loempa’s veel dansen, werd ons nog een aantal dansjes aangeleerd. De voetjes gingen lekker van de vloer.
Heel belangrijk is voor Oempa Loempa’s om te achterhalen wat voor ingredient er in de snoepjes zitten, daarom hebben we geblinddoekt ingredi├źnten geproefd.

De Oempa Loempa’s waren zo tevreden, dat wij nu ook echte Oempa Loempa’s zijn geworden!
We waren net klaar met de training, toen het avondeten alweer klaar stond.
Het was de bedoeling een rustige maaltijd te hebben totdat Sjakie aan kwam lopen met slagroom voor het toetje ­čÖé
Het toetje was net op, toen we ineens Stanley de boze buurman voorbij zagen lopen. Sjakie vond het een goed idee om erachter aan te lopen om te kijken wat hij ging doen. Dit was best wel spannend…..
Aangekomen bij het huis van Stanley kwam daar Bram de barman aanlopen. Hij gaf Stanley een flyer en vertelde dat er een caf├ę was op een geheime plek en dat Stanley een maat kon meenemen. Bram liep weg en Stanley vertrok met de auto ergens naar toe. Stanley had een blaadje weggegooid omdat hij er niet heen wilde. Wij hebben snel het blaadje gepakt en zijn terug gegaan naar het clubhuis.
Sjakie stelde voor om te reserveren voor ons zodat we konden gaan kijken wat er zou gebeuren. Dit leek ons een goed plan!

De avond is afgesloten met een gezellig kampvuur en daarna was het toch echt de hoogste tijd om te gaan slapen.

Related Posts