Nieuwe Richtlijnen rondom het Coronavirus

De huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus bij Scouting de Mohicanen

Beste Mohicanen en ouders/ verzorgers, Zoals bekend zijn de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus helaas niet goed. Specifiek voor de veiligheidsregio Haaglanden zijn door de overheid en door Scouting Nederland nieuwe richtlijnen en maatregelen afgekondigd. In de brief die in de mail staat kunnen jullie lezen hoe de opkomsten de komende weken plaatsvinden.

Alle bevers, welpen en scouts draaien hun opkomsten in en rond De Wigwam op zaterdag. Om het contact tussen verschillende onderdelen, leiding en ouders onderling zo veel mogelijk te beperken is er een aantal nieuwe maatregelen van kracht. Zo zijn de opkomsttijden (iets) gewijzigd, maken alle onderdelen gebruik van verschillende in- en uitgangen en hebben we de Wigwam opgedeeld in drie aparte delen. Elk deel is zichtbaar van elkaar gescheiden en geschikt voor maximaal twee onderdelen (50 personen) met aparte in- en uitgang en sanitair. Alle jeugdleden worden voor de Wigwam opgewacht door hun eigen leiding en gaan gemeenschappelijk naar binnen en buiten.

Met ingang van zaterdag 26 september is onderstaand schema van kracht:

Ochtend:

Onderdeel:Starttijd:Eindtijd:In / uitgang:
Ochtendbevers10:1512:15Achter de Wigwam
Malicetehorde09:1511:45Achter de Wigwam
Sint Jorishorde09:3012:00Hoofdingang
Donkerblauwe troep09:4512:15Nooduitgang grote lokaal
Sint Jorisvendel10:0012:30Hoofdingang

Middag:

Onderdeel:Starttijd:Eindtijd:In / uitgang:
Middagbevers14:4516:45Achter de Wigwam
Commoosiehorde13:4516:15Achter de Wigwam
Sterrenhorde14:0016:30Hoofdingang
Sterrenvendel14:1517:15Nooduitgang grote lokaal
Lichtblauwe troep14:3017:30Hoofdingang

Richtlijnen:

Alle opkomsten vinden plaats binnen de (gewijzigde) richtlijnen van Scouting Nederland en de overheid. Hierover hebben we ook contact gehad met de gemeente Den Haag. De belangrijkste richtlijnen zijn:

  • Voor en na de opkomst wast iedereen zijn/haar handen.
  • Opkomsten vinden binnen alleen in het eigen lokaal plaats. Uiteraard gaan onderdelen zoveel mogelijk naar buiten. Hierbij geldt dat contact tussen onderdelen uit de verschillende delen van de Wigwam wordt vermeden. Ook doen onderdelen meer verspreid door de Bosjes van Pex hun activiteiten en spellen.
  • Leiding houdt bij scouts en explorers afstand bij andere momenten dan sport- spel en bewegen.
  • Tussen de opkomsten door worden de sanitaire ruimtes grondig schoongemaakt.
  • Ouders zijn niet voorlopig welkom bij activiteiten. Dit geldt helaas ook voor de installaties.

Alle ouders vragen wij (nogmaals) het volgende:

  • Houd uw kind echt thuis bij ziekteverschijnselen (snotterig, koorts, hoesten, spugen, diarree), ook bij klachten van gezinsleden!
  • Aan de ouders van onze scouts vragen wij om uw kind(eren) zoveel mogelijk zelfstandig naar de opkomsten en kampen te laten komen.
  • Breng uw kind tot het pad onderaan de Wigwam en kom niet het terrein rondom ons gebouw op. Ook niet om bijvoorbeeld de fiets van uw kind op slot te zetten. Er is uiteraard leiding aanwezig die u op gepaste afstand kunt aanspreken.
  • Geef jeugdleden en andere ouders de ruimte. Ondanks dat de tijden meer gespreid zijn, kan het in de Bosjes van Pex toch nog druk zijn.

Related Posts