Van onze ouders: Hilde Eugelink-Braithwaite

‘Mijn naam is Hilde Eugelink-Braithwaite en ik ben de moeder van Samuel (10 jaar), die al met veel plezier drie jaar bij de welpen Malicetehorde zit. De scouting is voor mij grotendeels nieuw terrein; in de familie en vriendenkring zijn er veel actief bij de scouting, maar afgezien van familieweekenden in een blokhut van de scouting ben ik zelf nooit actief lid geweest. Het is aan onze hond Max te danken dat wij uiteindelijk bij de Mohicanen terecht zijn gekomen. Als jonge hond liep hij tijdens een rondje wandelen in de bosjes van Pex spontaan eens het clubgebouw binnen, snuffelend alle lokalen af totdat hij uiteindelijk de keuken vond. Toen ik hem eindelijk te pakken had viel mijn oog op een poster van een Open Dag van de scouting die de week erop zou worden gehouden. Wij zijn toen met het hele gezin wezen kijken en tja, de rest is dus geschiedenis. Als lid van de oudercommissie hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan de scouting als vereniging in zowel praktische zin en als kritische ouder aan de zijlijn (Waarom doen we de dingen zoals we die doen? Wat gaat er goed, wat kan er beter?). Tot 10 jaar geleden was ik zelf actief bij een sportvereniging en als student was ik ook bestuurslid van een studentenvereniging. Communicatie met alle doelgroepen, niet alleen de leden, is superbelangrijk om iedereen betrokken te houden. Hopelijk kunnen wij als Oudercommissie een rol spelen om vereniging en ouders iets dichter bij elkaar te brengen.’

Related Posts