Overvliegen is een feestje!

Overgangen zijn een jaarlijks terugkerend feest, dat traditioneel plaatsvind bij de start van het nieuwe seizoen. 19 september was het moment om over te vliegen voor een hele hoop Bevers, Welpen, Scouts en Explorers.

De Ochtendbevers en Middagbevers die klaar waren om naar de welpen over te vliegen hebben gevlogen! Zij steken de Wajunga rivier over aan een liaan, nadat ze geblinddoekt en met de hulp van de oudste welpen het doolhof van de jungel hebben overwonnen.

De meisjesscouts van het Sterrenvendel hebben twee nieuwe scouts mogen verwelkomen die zijn overgevlogen van de Sterrenhorde. Een ‘tocht door de mist’ leidde de nieuwe scouts naar een touwladder waarlangs ze hun nieuwe lokaal zijn ingeklommen. Om de scouts gelijk onder te dompelen aan de gebruiken van de Scouts, zijn ze direct aan de slag gegaan met de materialen die de scouts gebruiken om op weekendkamp te gaan.

De lichtblauwe troep heeft 10 nieuwe aspirant scouts verwelkomd. Dit hebben we gedaan door een parcours te bouwen. We hebben de taken verdeeld en zijn aan de slag gegaan. We begonnen met een groot parcours buiten. Dit parcours bestond uit verschillende netten, opdrachten en een tocht door de mist

Na het parcours buiten klommen de 10 aspirant scouts door het raam naar binnen. Daar kwamen ze de 2e beproeving tegen. Deze keer was dat een donker doolhof door het lokaal en het luik. Afsluitend zijn de nieuwe scouts eervol verwelkomt als ‘Libla’-lid!

Related Posts