Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

januari 2019

Weekendkamp Donkerblauwe Troep winter 2019

26 januari - 09:30 - 27 januari - 16:00
De Wigwam, Daal en Bergselaan 9
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

De scouts van de Donkerblauwe Troep beginnen het nieuwe jaar goed met een gezellig en uitdagend weekendkamp. En mogelijk wordt het bikkelen geblazen. Meer informatie volgt via de onderdeelsleiding.

Meer weten »

februari 2019

Weekendkamp Commoosiehorde winter 2019

2 februari - 09:30 - 3 februari - 15:00
Scoutscentrum De Eendenkooi Den Haag, + Google Maps

De welpen van de Commoosiehorde gaan een weekend met elkaar op pad om allerlei leuke activiteiten te doen. Ze overnachten hierbij in het Zuiderpark, alwaar een mooi scoutscentrum is gevestigd.

Meer weten »

Logeerweekend Middagbevers winter 2019

2 februari - 14:30 - 3 februari - 14:30
De Wigwam, Daal en Bergselaan 9
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

De Middagbevers gaan een weekendje logeren in het clubhuis; voor sommige wellicht de eerste keer van huis. Verder staan er vele leuke activiteiten op het progamma. Meer informatie volgt via de onderdeelsleiding.

Meer weten »

Beretocht 2019

9 februari - 17:00 - 10 februari - 13:00

Traditiegetrouw organiseert Scouting De Mohicanen in februari de Beretocht, een nachtelijke puzzeltocht van circa 20 km door een mooi stukje Nederland. De bestemming is het best bewaarde geheim van Nederland. De Beretocht is bedoeld voor Explorers, Roverscouts, vrijwilligers, goudensleuteldragers, andere 0ud-Mohicanen, maar ook zeker voor ouders/verzorgers en overige belangstellenden om de veelzijdigheid, gezelligheid en uitdagendheid van scouting zelf te ervaren. Meer informatie is te vinden op onze website.

Meer weten »

Verkoop Mohicanenvesten & Scanmoment Ooievaarspas 2019-Q1

23 februari - 12:00 - 14:00
De Wigwam, Daal en Bergselaan 9
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Mocht je nog geen Mohicanenvest hebben of er bijna zijn uitgegroeid, dan kan op deze dag een nieuwe worden aangeschaft. De heerlijk zittende Mohicanenvest met capuchon en twee zakken kost slechts € 30,-. Houders van de Ooievaarspas kunnen op deze dag weer terecht om hun Ooievaarspas te scannen voor gedeeltelijke teruggave van de contributie voor het eerste kwartaal van het kalenderjaar.

Meer weten »

maart 2019

Jantje Beton collecte 2019

4 maart - 08:00 - 8 maart - 17:00

Ook dit jaar collecteren onze Explorers en Roverscouts voor Jantje Beton. Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. De ene helft van de opbrengst van de collecte is voor Jantje Beton, de andere helft is voor de collecterende groep om zelf buitenspeelactiviteiten te ontplooien. Onze Explorers en Roverscouts doen dit bijvoorbeeld door een uitdagende outdooractiviteit al of niet tijdens hun zomerkamp. Geef gul.

Meer weten »

Terugzetdropping 2019

8 maart - 19:30 - 21:30

De Scouts en Explorers proberen in groepjes ongezien een oversteek te maken in een van de Haagse buurten. Worden ze gezien, dan worden ze terug gezet en mogen ze een nieuwe poging ondernemen. Welk groepje weet het snelst de oversteek te maken of het minst te worden gesnapt? Meer informatie volgt via de onderdeelsleiding.

Meer weten »

iScout 2019

9 maart - 19:00 - 23:00
De Wigwam, Daal en Bergselaan 9
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Inmiddels is iScout ook een jaarlijks terugkomende activiteit geworden voor onze vrijwilligers. De iScout Wereldreis voert langs creatieve doe-opdrachten en uitdagende reisvragen over culturen, landen en plaatsen op deze aarde. Vorig jaar deden zo'n tienduizend scouts uit verscheidene landen mee aan deze 'game' voor de felbegeerde eerste plak, maar bovenal voor een avond vol lol.

Meer weten »

Mohicanenraad 2019-1

11 maart - 20:00 - 22:00
De Wigwam, Daal en Bergselaan 9
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Groepsraad voor leiding, oudervertegenwoordigers en bestuur, welke normaliter vier keer per jaar wordt gehouden. De eerste Mohicanenraad van het jaar staat onder meer in het teken van het vaststellen van het jaarverslag 2018 en de jaarcijfers 2018.

Meer weten »

Meiden in actie 2019

16 maart - 09:30 - 17:00
De Wigwam, Daal en Bergselaan 9
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Scouting is voor jongens en meiden. De balans in ons ledenbestand slaat uit naar jongens. Dit zien we ook terug in ons vrijwilligersbestand. Om te laten zien dat De Mohicanen ook een uitdagende vrijetijdsbesteding is voor meiden, demonstreren onze meiden hoe veelzijdig scouting is aan hun vriendinnetjes en buurtmeisjes. Girl power!

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen