Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

mei 2019

Dodenherdenking 2019

4 mei - 19:00 - 21:30

Traditiegetrouw ondersteunen scouts van De Mohicanen de plechtigheden bij de Dodenherdenking op Begraafplaats Westduin in Ockenburgh, bij het monument in de Heesterbuurt en sinds vorig jaar ook de Kinderherdenking in Madurodam. Scouting De Mohicanen hecht veel waarde om op deze wijze stil te staan bij Dodenherdenking en de jeugdleden te laten beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en moet worden doorgegeven. Meer informatie volgt via de onderdeelsleiding.

Meer weten »

Mohicanenleidingraad 2019-1

7 mei - 20:00 - 22:00
De Wigwam, Daal en Bergselaan 9
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Raad voor leiding en bestuur, welke normaliter twee keer per jaar wordt gehouden. Tijdens deze raad wordt ook gekeken naar de samenstelling van de leidingteams in het nieuwe seizoen. Derdejaars explorerhelpers die het volgend seizoen het leidingteam komen versterken worden dan ook uitgenodigd voor deze raad.

Meer weten »

Verkoop Mohicanenvesten & Scanmoment Ooievaarspas 2019-Q2

11 mei - 12:00 - 14:00
De Wigwam, Daal en Bergselaan 9
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Mocht je nog geen Mohicanenvest hebben of er bijna zijn uitgegroeid, dan kan op deze dag een nieuwe worden aangeschaft. De heerlijk zittende Mohicanenvest met capuchon en twee zakken kost slechts € 30,-. Houders van de Ooievaarspas kun op deze dag weer terecht om hun Ooievaarspas te scannen voor gedeeltelijke teruggave van de contributie voor het tweede kwartaal van het kalenderjaar.

Meer weten »

Regionale Scouting Wedstrijden 2019

18 mei - 08:30 - 19 mei - 16:00

De Scouts van de Donkerblauwe Troep, de Lichtblauwe Troep, het Sint Jorisvendel en het Sterrenvendel gaan de strijd aan met de Scouts van andere Haagse scoutinggroepen voor een ticket naar de Landelijke Scouting Wedstrijden. Ze worden onder meer beoordeeld op aspecten als kamperen, koken, hike, sport & spel, thema en samenwerking. Natuurlijk is het ook gewoonweg een tof weekend om met zo veel scouts samen te zijn. Meer informatie volgt via de onderdeelsleiding.

Meer weten »

Weekendkamp Sint Jorishorde voorjaar 2019

18 mei - 09:30 - 19 mei - 15:00
De Wigwam, Daal en Bergselaan 9
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

De welpen van de Sint Jorishorde gaan weer met z'n alle een weekendje op pad met veel leuke en uitdagende activiteiten en natuurlijk een hoop gezelligheid. Meer informatie volgt via de onderdeelsleiding.

Meer weten »

juni 2019

Groepsweekend 2019

8 juni - 09:00 - 10 juni - 15:00

Scouting De Mohicanen bestaat 80 jaar, heeft 50 jaar meiden bij de groep en is al 50 jaar gevestigd in de Wigwam. Dat moet worden gevierd. Met de hele groep gaan we daarom op een lang (Pinkster)weekend om gezamenlijk allerlei leuke, uitdagende activiteiten te doen en een mooi feestje te bouwen. Meer informatie volgt via de onderdeelsleiding.

Meer weten »

juli 2019

Mohicanenraad 2019-2

3 juli - 20:00 - 22:00
De Wigwam, Daal en Bergselaan 9
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Groepsraad voor leiding, oudervertegenwoordigers en bestuur, welke normaliter vier keer per jaar wordt gehouden.

Meer weten »

Engelandkamp 2019

20 juli - 08:00 - 3 augustus - 17:00

De Scouts en Explorers maken de oversteek naar Engeland om twee weken met de Scouts en Explorers van onze Engelse zustergroep (1st Ben Rhydding Scouts & 2nd Ilkley Guides) op kamp te gaan. Het zomerkamp bestaat uit een week kamperen op een mooi terrein tegen de grens met Schotland en uit een week verblijven in gastgezinnen in Ilkley, Yorkshire. Een bezoek aan Hag Dyke, een herberg in de heuvels van Yorkdales en gerund door vrijwilligers van 1st Ben Rhydding Scouts,…

Meer weten »

Zomerkampen Welpen 2019

20 juli - 09:30 - 26 juli - 22:00

De Welpen van de Commoosiehorde, de Malicetehorde, de Sint Jorishorde en de Sterrenhorde gaan met hun eigen onderdeel een weekje op kamp. Hierbij verblijven ze in een clubgebouw van een andere scoutinggroep elders in Nederland. Naast het groepsweekend vormen de zomerkampen het hoogtepunt van het scoutingjaar waar de Welpen het hele jaar toegewerkt hebben. Zomerkampen staan weer bol van leuke, uitdagende activiteiten in een thematisch jasje en natuurlijk veel gezelligheid. Meer informatie volgt via de onderdeelsleiding.

Meer weten »

augustus 2019

Zomerkamp Roverscouts 2019

6 augustus - 08:00 - 15 augustus - 17:00

Veel van onze Roverscouts zijn gelukkig ook vrijwilliger. Nadat ze met hun onderdeel als leiding op zomerkamp zijn geweest, trekken de Roverscouts er zelf op uit om ergens in Europa neer te strijken en gezamenlijk als jongvolwassenen zo'n tien dagen er een mooie tijd van te maken. Gedurende het jaar hebben ze verscheidene acties uitgevoerd om geld in te zamelen voor uitdagende activiteiten en bijzondere bezoeken.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen