/* Aftel timer */

Overasselt – kampverslag 1

door | aug 7, 2022 | Engeland

Hallo iedereen, hier ons eerste bericht uit Overasselt.

Gisteren zijn we aangekomen in een warm en droog Overasselt. We zijn een van de weinige groepen op het terrein, wat wel erg fijn is! Na een klein uurtje wachten op de Engelsen en het wegwerken an onze lunchpakketjes (en andere zoetigheden), hebben we met z’n allen geopend. Altijd weer een mooi gezicht met ruim 200 aanwezigen! Gelukkig had de leiding die op zondag al heeft opgebouwd ook een mooie vlaggenmast gemaakt, zodat de grote vlaggen (3×1) mooi in de wind wapperen!

In de middag hebben we de subkampen opgebouwd. Bij de scouts heeft elke ronde (meisjes) of patrouille (jongens) een eigen slaaptent en keukentent, ook de Engelsen. De Explorers hebben allemaal kleine tentjes (2 persoons) en een heel grote tent om met elkaar te eten. De Engelsen en Nederlanders staan op alle subkampen door elkaar heen, leuk en gezellig. Ook heeft de staf een eigen terrein met twee grote tenten waar al het eten en drinken (foerage) gehaald kan worden. Zo ook op maandag al. Deze avond stonden wraps op het menu.

Na het eten hebben we de laatste dingen aan de tenten afgemaakt en heeft de leiding de laatste materialen een plek gegegven. Er zit toch altijd meer in de vrachtwagens dan we denken. Ook hebben alle subkampen ‘getting to know you games’ gedaan om de eerste contacten te leggen en elkaar goed te leren kennen. Daarna heeft iedereen heerlijk geslapen . . . !

Vandaag (dinsdag) stond iedereen weer vroeg op voor het ontbijt, gevolgd door de inspectie (scouts) en de opening. Openen doen we elke ochtend met iedereen die aanwezig is op het terrein. De guides / meisjesscouts waren aan de beurt voor de vlag. Bij de vlag worden ook de belangrijke mededelingen gedaan, gevonden voorwerpen bij de juiste eigenaar teruggebracht, verjaardagen gevierd, etc. Helaas nog niet veel bijzonders op dinsdag.

Na de vlag hebben de scouts en guides tafels gemaakt voor in de keukententen. Wel zo handig om zo niet 10 dagen op de grond te hoeven zitten. De explorers hebben Hollandse spellen gedaan. IOn de middag werd er nog geknutseld bij de guides en waagden sommigen zich aan een potje voetbal of watergevecht.

Inmiddels is het al weer bijna tijd om te slapen, de eerste volle dag is voorbij. Morgen weer een nieuw verslag. Ook proberen we meer foto’s van alle onderdelen te publiceren.

Tot dan!

Share This