Gemeente Den Haag komt met subsidieregeling voor scouting

door | jun 29, 2022 | Iedereen

De gezamenlijke inspanningen binnen Scouting Regio Den Haag voor het behoud van subsidie voor de Haagse scoutinggroepen hebben hun vruchten afgeworpen! Medio april 2022 heeft de gemeente de subsidieregeling ‘Jeugd, spel en natuur Den Haag 2022’ gepubliceerd (zie persbericht). De afgelopen periode hebben we als Haagse scoutinggroepen in samenwerking met de (oude) Haagse gemeenteraad hard gestreden voor het behoud van subsidie voor scouting. Ook De Mohicanen hebben “een duit in het zakje gedaan” door gebruik te maken van inspraakmogelijkheden tijdens de commissie- en de raadsvergadering. Daarvoor had Scouting De Mohicanen ook al “de T.” gehaald.

Voor zover bekend hebben alle Haagse scoutinggroepen een aanvraag ingediend en is er zelfs sprake van overtekening. De Mohicanen hebben ook een subsidieaanvraag ingediend en hebben inmiddels bericht ontvangen dat de aanvraag is goedgekeurd. Deze financiële ondersteuning komt goed van pas om uitdagende activiteiten te blijven organiseren, maar ook om de stijgende energiekosten te compenseren. Met dit geld kunnen onze vrijwilligers zich richten op het wekelijks aanbieden van een avontuurlijk en leerzaam programma, in plaats van energie te moeten steken in ‘geldacties’.

Nu de coalitieonderhandeling zijn gestart – met dezelfde partijen die momenteel nog het college vormen – heeft het bestuur van Scouting Regio Den Haag aan dhr. Piet Hein Donner die betrokken is bij de onderhandelingen via de gemeentelijke website ook de maatschappelijke waarde van scouting onder de aandacht gebracht met een pleidooi om Scouting Den Haag financieel te blijven ondersteunen. Deze informatie is in goede orde ontvangen. We wachten in spanning af wat er over scouting in het nieuwe collegeakkoord wordt opgenomen. 

Share This