/* Aftel timer */

Oudercommissie stelt zich voor

door | jan 11, 2022

De oudercommissie is sinds januari 2020 weer actief geworden. Helaas nog niet zo actief als we zouden willen, door corona. Afgelopen twee jaar heeft de oudercommissie zich bezig gehouden met het advies over beleid van de Mohicanen omtrent corona. Tevens hebben ze ouders gesproken waarvan hun kind een eerste keer op kamp gaat en hier toch wel een beetje tegenop zien. We hopen in 2022 meer invulling te kunnen geven aan zichtbaarheid van de commissie en ondersteunen van de leiding. Een lid van de oudercommissie zit in de commissie voor een Ouder-Kind opkomst in het voorjaar van 2022.

Momenteel zijn nog twee vacatures voor de commissie, namelijk bij de (ochtend en middag)bevers en bij de (ochtend)welpen. Dus lijkt het je leuk om mee te denken met en over de Mohicanen, mailen mag!

Onderstaand alvast een voorstelronde van de ouders die in de oudercommissie zitten. Bij hen kunnen jullie altijd terecht voor vragen en/of opmerkingen. Mailen mag altijd naar .

 

Judith Hoeing

 

 

Mijn naam is Judith Hoeing, ik ben de moeder van Bram (LiBla) en Loes (Sterrenhorde). Ik hou erg van buiten zijn, en zwem het hele jaar rond wekelijks in zee. Ook hou ik erg van koken en lezen. Bram en Loes zitten allebei al vanaf de Bevers op scouting, we lopen dus al een tijdje rond in de Wigwam. Begin 2020 heb ik me aangesloten als oudervertegenwoordiger voor de Scouts bij de Oudercommissie van de Mohicanen. Ik vind het heel erg leuk om actief betrokken te zijn bij zo’n enthousiaste club van overwegend jonge vrijwilligers. Helaas is de Oudercommissie door Corona nog niet erg zichtbaar geweest, hopelijk komt daar in 2022 verandering in!

 

Hilde Eugelink-Braithwaite

‘Mijn naam is Hilde Eugelink-Braithwaite en ik ben de moeder van Samuel (11 jaar), die al met veel plezier vier jaar bij de Mohikanen zit en onlangs naar de Scouts (DOBLA) is over gegaan. De scouting is voor mij grotendeels nieuw terrein; in de familie en vriendenkring zijn er veel actief bij de scouting, maar afgezien van familieweekenden in een blokhut van de scouting ben ik zelf nooit actief lid geweest. Het is aan onze hond Max te danken dat wij uiteindelijk bij de Mohicanen terecht zijn gekomen. Als jonge hond liep hij tijdens een rondje wandelen in de bosjes van Pex spontaan eens het clubgebouw binnen, snuffelend alle lokalen af totdat hij uiteindelijk de keuken vond. Toen ik hem eindelijk te pakken had viel mijn oog op een poster van een Open Dag van de scouting die de week erop zou worden gehouden. Wij zijn toen met het hele gezin wezen kijken en tja, de rest is dus geschiedenis. Als lid van de oudercommissie hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan de scouting als vereniging in zowel praktische zin en als kritische ouder aan de zijlijn (Waarom doen we de dingen zoals we die doen? Wat gaat er goed, wat kan er beter?). Tot 10 jaar geleden was ik zelf actief bij een sportvereniging en als student was ik ook bestuurslid van een studentenvereniging. Communicatie met alle doelgroepen, niet alleen de leden, is superbelangrijk om iedereen betrokken te houden. Hopelijk kunnen wij als Oudercommissie een rol spelen om vereniging en ouders iets dichter bij elkaar te brengen.’

 

Marlies Snijder-Valstar

Ik ben Marlies Snijder-Valstar en moeder van 2 welpen: Jelle van 9 jaar bij de commoosiehorde en Fleur van 8 jaar bij de sterrenhorde. Daarnaast hebben zij nog 2 zusjes Nienke van 5 jaar en Jasmijn van 2,5 jaar die nog even moeten wachten tot ze oud genoeg zijn om op scouting te gaan.

Ik ben zelf vanaf mijn 5de jaar lid geweest van de mohicanen en heb alle groepen doorlopen als jeugdlid en ben verschillende jaren leiding geweest.

In het dagelijks leven ben ik AVG, arts gespecialiseerd in de zorg voor kinderen en volwassen met een verstandelijke beperking.

Ik vind het leuk om vanuit de oudercommissie bij te kunnen dragen aan de Mohicanen, zodat zij onze kinderen net zo’n geweldige tijd kunnen geven binnen scouting als ik altijd heb gehad.

 

Kitty van den Bleek

Mijn naam is Kitty van den Bleek. Ik ben moeder van een explorer en een scout. Ondertussen zitten mijn kinderen tussen de 6 en de 8 jaar bij de Mohicanen.

Ik ben lid geworden van de Oudercommissie omdat ik mijn betrokkenheid bij de organisatie wilde tonen en ook omdat ik het fijn vind om samen te werken met een club enthousiastelingen die ervoor zorgt dat onze kinderen elk weekend een geweldige opkomst hebben.

Van huis uit ben ik leerkracht, dus wel gewend aan de populatie binnen de Mohicanen. Wellicht kan ik door mijn kennis en ervaring met kinderen van toegevoegde waarde zijn.

Ik heb er in ieder geval veel zin in.

Share This