/* Aftel timer */

“Elk nadeel heeft zijn voordeel” of “Never waste a good crisis”. De coronacrisis heeft laten zien dat scouting veerkrachtig is. Ondanks de beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen gingen de opkomsten door: online onder het mom van #ikscoutthuis, buiten op gepaste afstand of weer binnen met de nodige aanpassingen en ‘bubbles’. Dat scouting in staat is kinderen een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding te geven in tijden dat de samenleving deels op slot zit, is ook terug te vinden in het aantal jeugdleden. Scouting Nederland haalde begin dit jaar het nieuws met het persbericht dat in 2020 het jeugdledenbestand met 3,4 % is gegroeid. Eerder besteedde het Jeugdjournaal al aandacht aan de populariteit van scouting. Dit toont nogmaals de toegevoegde maatschappelijke waarde van scouting aan.

Ook bij Scouting De Mohicanen groeit het aantal jeugdleden gestaag. Eind vorig jaar is de ‘magische grens’ van 250 jeugdleden gepasseerd. Vanwege corona konden we dit niet groots vieren.Toch is er op gepaste wijze bij stilgestaan via een taartje voor alle jeugdleden. Het is niet de eerste keer dat De Mohicanen meer dan 250 jeugdleden heeft; het is echter wel zo’n dertig jaar geleden dat we voor het laatst dit aantal in ons clubgebouw hadden rondlopen. En het is nog niet zo heel lang geleden dat we onder de 200 jeugdleden waren gedaald. Het is dan ook een groot compliment aan onze vrijwilligers die onder deze lastige omstandigheden wekelijks weer een aantrekkelijk programma weten te bieden (over #laatjeuitdagen gesproken). Hierdoor nemen ook jeugdleden weer hun vriendjes en vriendinnetjes mee.

Onder de jeugdleden vallen ook onze Roverscouts, beter bekend als de Pivo’s. We hebben een grote club Pivo’s van wie velen ook als leid(st)er actief zijn bij een onderdeel. Deze ‘eigen kweek’ aan vrijwilligers is van groot belang om wekelijks te kunnen blijven zorgen voor een uitdagend programma en natuurlijk een supergaaf zomerkamp dat weer in het vooruitschiet ligt. We hopen van harte dat de coronamaatregelen snel niet meer nodig zijn, zodat onze vrijwilligers ook weer fysiek gezellige activiteiten kunnen ontplooien. Sociale (ver)binding is niet alleen belangrijk voor kinderen, maar ook voor (jong)volwassen. Dit geeft ze hopelijk ook weer een ‘boost’ op weg naar onze volgende mijlpaal: 300 jeugdleden 


 

Share This