Link up

Al vele jaren heeft onze groep een speciale band met de 1st Ben Rhydding Scouts & 2nd Ilkley Guides in de twee aan elkaar gegroeide stadjes Ben Rhydding en Ilkley (West Yorkshire, Verenigd Koninkrijk).

Het eerste contact dateert al van 1937 tijdens de World Jamboree in Vogelenzang, eigenlijk nog voor de oprichting van Scouting De Mohicanen. De samenwerking kwam pas echt op gang toen in 1948 het eerste gezamenlijke kamp gehouden werd met de verkenners (nu: scouts) van De Mohicanen en die van de 1st Ben Rhydding Scouts. Sinds 1975 is er ook een band met de meisjesgroep 2nd Ilkley Guides, zodat ook de padvindsters (nu: scouts) van onze groep mee kunnen doen aan deze uitwisselingen. Vanaf de oprichting van de senioren (nu: explorers) doen zij ook mee de gezamenlijke kampen.

Sinds 1948 kamperen onze verkenners (nu: scouts) en in een later stadium dus ook onze padvindsters (nu: scouts) en senioren (nu: explorers) met de scouts, guides en explorers van onze Engelse zustergroep. Hierbij wordt gewerkt met een driejarig cyclus. In het eerste jaar gaan wij naar Engeland op kamp, in het tweede jaar komt de Engelse zustergroep naar Nederland en in het derde jaar gaan beide groepen hun eigen weg.

De onderlinge band is zo sterk, dat de leiding van de Nederlandse en Engelse groepen besloten heeft om – althans voor het idee – één groep te worden. Alle leden van de Nederlandse Mohicanen dragen dan ook een naambandje met 1st Ben Rhydding Scouts & 2nd Ilkley Guides op hun uniform. De leden van de Engelse groepen gebruiken de naam De Mohicanen als hun naam (dus gewoon op z’n Nederlands gespeld). Ook onze lichtblauwe/donkerblauwe groepsdas is overgenomen van de 1st Ben Rhydding Scouts na de fusie in 1969 tussen de (Nederlandse) Mohicanen met de Rimboejagers en de Sint-Jorisgroep.

Sinds enige jaren is het ook in het Verenigd Koninkrijk mogelijk meisjes en jongens binnen één scoutinggroep te hebben. De 1st Ben Rhydding Scouts en 2nd Ilkley Guides zitten momenteel al in hetzelfde clubhuis, dat in 2014 volledig is herbouwd, en zijn bezig met de voorbereidingen voor een fusie.