Mohicaan worden!

Ook Mohicaan worden? Dat kan natuurlijk alleen bij Scouting De Mohicanen. We hebben doorgaans plek bij alle leeftijdsgroepen. Ben je ouder dan 18 jaar? Geen enkel probleem. Bij De Mohicanen zetten we jou graag in als vrijwilliger in de rol van leiding, bestuurder of in een van de ondersteunende functies.

Jeugdlid worden?

Bij Scouting De Mohicanen ben je altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking! Je mag gewoon meedoen aan de bijeenkomsten van het onderdeel van jouw leeftijdsgroep. Je mag vier keer gratis de sfeer proeven en kijken of je de activiteiten leuk vindt. Aan het eind van deze proefperiode neem je definitief de beslissing of je ook een Mohicaan wordt. En dat je dan zo enthousiast bent dat je daarvoor kiest, daarvan zijn we wel overtuigd!

Laat even weten dat je komt

Je kunt eigenlijk elke week beginnen bij onze groep. Het is wel handig dat je vooraf even laat weten dat je van plan bent om te komen. Dan weet de leiding ervan. Bovendien weet je dan ook of we die dag wel bij ons clubhuis zijn. Want het is natuurlijk vervelend als je voor een dichte deur staat, omdat wij met de groep op pad zijn. Bel of e-mail daarom eerst even met de leiding van het onderdeel van jouw leeftijdsgroep. Natuurlijk kan de leiding ook al je vragen beantwoorden!

Al enthousiast? Laat ons weten dat je een keer wil komen kijken door onderstaand formulier in te vullen. We horen graag hoe oud je bent, of je een jongen of een meisje bent, en of je nog voorkeur hebt voor de ochtend of middag. Tot snel!

Uw eigen naam

Uw e-mailadres

Uw telefoonnummer

De naam van uw kind

Het geslacht van uw kind
JongenMeisje

De geboortedatum van uw kind (deze gebruiken wij om te bepalen in welke leeftijdsgroep uw kind het beste past)

Wanneer zou hij/zij het liefst bij scouting komen kijken?

Hoe bent u bij ons terecht gekomen?

Heeft u opmerkingen of aanvullende vragen? Vermeld die hier.

We nemen zo snel mogelijk contact met u op! U kunt ons eventueel ook bereiken via secretariaat@demohicanen.nl voor aanvullende vragen.

De eerste kennismaking

De eerste keer kun je het beste 10 tot 15 minuten voordat de bijeenkomst begint komen. Dan kun je kennismaken met het leidingteam en laten we je het clubhuis zien. En als je nog vragen hebt, kunnen we die beantwoorden. Verder is het handig dat je kleding en schoenen draagt die tegen een stootje kunnen en die passen bij het weer. We zijn namelijk vaak buiten te vinden.

Installatie

Besluit je Mohicaan te worden, dan volgt na een aantal weken de installatie! Je hebt dan een nieuw scoutfit aan en ontvangt van ons de groepsdas en insignes. Van de installatie maken we natuurlijk een feestje! Je mag hiervoor dan ook iedereen uitnodigen die je wilt.

Informatie voor ouders

Voor ouders is verder de volgende informatie nuttig om te weten:

Inschrijving

Via de website kunt u uw kind inschrijven door het inschrijfformulier te downloaden en ondertekend in te leveren. Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 25,00.

Download hier het inschrijfformulier.

Contributie

Met de inschrijving start ook het betalen van contributie. De contributie wordt vooruit betaald per kwartaal, bij voorkeur per automatische incasso, zoals vermeld op het inschrijfformulier. Een contributiejaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. De contributiekwartalen gaan in per 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. Voor 2019 is de contributie vastgesteld op € 36,75 per kwartaal. Houders van de Ooievaarspas kunnen de helft van de contributie weer terug ontvangen.

Registratie persoonsgegevens

De persoonsgegevens van uw kind worden beheerd door de ledenadministratie, die gebruik maakt van het systeem van de landelijke vereniging Scouting Nederland in Leusden. Scouting Nederland heeft zich, binnen de werking van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), aangemeld bij de Registratiekamer. Adressenbestanden van leden worden niet verkocht aan derden. Mailings aan leden worden in eigen beheer van Scouting Nederland uitgevoerd. U kunt aan Scouting Nederland schriftelijk kenbaar maken dat u geen mailings wilt ontvangen. Het adres is: Scouting Nederland, Postbus 210, 3830 AE Leusden.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden kampen

Kampen leveren niet alleen veel plezier en energie op, maar brengen ook kosten met zich mee. Voor de begroting van de kosten en daarmee bepalen van de kampprijs speelt het aantal deelnemers ook een rol. Het op het laatste moment afmelden of het niet verschijnen van deelnemers heeft dan ook invloed op de financiële realisatie van kampen. Daarom hanteert Scouting De Mohicanen een aantal betalings- en annuleringsvoorwaarden.

Voor zomerkampen gelden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

  • De betaling van de volledige deelnemersbijdrage moet minimaal drie (3) weken voor aanvang van het kamp voldaan zijn en geschiedt door middel van het zelf overmaken naar het opgegeven rekeningnummer (onder vermelding van naam kind en onderdeel).
  • Bij annulering tot drie (3) weken voorafgaand aan de aanvang van het kamp wordt de deelnemersbijdrage geretourneerd minus het inschrijfgeld. Bij annulering tussen drie (3) weken en één (1) week wordt 50% van de deelnemersbijdrage geretourneerd. Bij annulering binnen één (1) week voor aanvang van het kamp is geen restitutie meer mogelijk.
  • Door aanmelding/inschrijving voor het kamp verklaart de ouder/verzorger eveneens akkoord te zijn met deze voorwaarden.

Voor weekendkampen geldt dat uiterlijk de dinsdag voorafgaand aan aanvang van het kamp de afmelding hiervoor moet zijn ontvangen bij de onderdeelsleiding, tenzij anders gecommuniceerd door de leiding. Mocht dit niet het geval zijn, dan mag de leiding de volledige kampkosten in rekening brengen.