/* Aftel timer */

Overasselt: kampverslag 2

door | aug 10, 2022

Hallo iedereen,
Woensdagavond negen uur, tijd voor een nieuw verslag. De zon gaat langzaamaan onder en overal op het terrein zijn Mohicanen te vinden en te horen.

Vanmorgen vond het reguliere ‘ritueel’ plaats. Ontbijten, inspectie, opruimen, kamp t-shirts aan en met iedereen openen. Dit keer hebben de scouts (jongens) de vlaggen gehesen. Gezellig met z’n allen in de zon en ook de temperatuur begon al aardig te stijgen.

Na de opening startte de hike van de scouts. Dit ging iets anders dan we gewend zijn als Nederlanders. Alle groepjes (gemend Nederlands en Engels) kregen een GPS-tracker mee zodat de groepjes gevolgd kunnen worden (Engelse regels). Niet alle groepjes hebben de juiste route gelopen, maar het is iedereen uiteindelijk gelukt terug te komen op het kampterrein. Veel scouts en guides waren aardig verhit, maar geluk had iedereen zich goed ingesmeerd en werd er veel gedronken. Om een beetje afkoeling te krijgen, waren er ijsjes.

De explorers kwamen rond dezelfde tijd terug als de scouts. Zij hadden vandaag keuze uit drie programmaonderdelen. Vissen, naar Nijmegen of zwemmen bij de recreatieplas. Met name het vissen was populair, ook al was het in de zon erg warm.

Het diner was deze avond simpel (en erg Hollands); aardappeltjes, vlees en groenten (boontjes en broccoli). Bij de explorers werd het vlees vervangen door de zelf gevangen vissen. Het toetje bestond uit meloenen, te eten bij de staf.

Momenteel is het avondprogramma bezig. De meiden zitten bij een ‘kampvuur’ van hout en lampjes (het is stookverbod en echt kurkdroog op het terrein), de jongens hebben een doucheronde en de explorers zijn druk bezig met het voorbereiden van de hike. Zij vertrekken morgenvroeg voor een aantal dagen naar andere locaties. Leuk en ook wel een beetje spannend!

De foto’s blijven een dingetje, maar daar wordt (nog steeds) aan gewerkt. De techniek staat voor niets. . . of anders gezegd . . de focus ligt op de programma’s ?.

Tot morgen ?!

Share This