Overasselt: kampverslag 3

door | 11 08 2022

Hallo allemaal!

Inmiddels is het donderdagavond en is het in Overasselt nog bijna 30 graden, droog, stoffig en gezellig! Vanaf de centrale hut kijk je over het grote, voor ons centrale, veld met de vlaggen waar het nu wat leger is dan gisteren, want de explorers zijn vertrokken op hun vierdaagse hike. Daarover later meer.

De scouts en guides zijn vanmorgen na de centrale opening vertrokken met de bus naar Oss. Hier hebben zij gewinkeld en gezwommen in een heel gaaf, groot zwembad. De jongensscouts hebben ook BYO gedaan. BYO, oftewel Buy your own, in het Nederlands, zelf kiezen wat je gaat koken en eten vanavond. Uiteindelijk zijn er onder andere pan pizza’s en curries in de winkelmandjes beland . . . De guides (meisjes) hebben vanavond allemaal broodjes hamburger gegeten en de staf heeft voor alle meiden patat gebakken, lekker!

En dan even terug naar de explorers. Zij zijn vanmorgen zo ‘vroeg’ mogelijk vertrokken. Opstaan, tent inpakken, ontbijten, spullen verdelen, etc. kost nou eenmaal bij de een iets meer tijd dan bij de ander . . ?. Met een robot, Morse codes en coördinaten gaan de explorers vier dagen in groepjes op hike en slapen zij op verschillende campings. Heel veel plezier en succes.
Zoals jullie kunnen lezen heeft iedereen het naar zijn zin. Oh ja, hoe gaat het dan eigenlijk met de staf en de leiding? Ook heel goed. Ondanks de warmte loopt het programma goed, is het contact met de Engelsen soepel en is iedereen vrolijk (en moe). De staf is ook blij, alle boodschappen zijn leverbaar en er wordt genoeg gegeten. Kortom, geen klagen!

Als laatste vandaag eens kijken of het lukt meer foto’s te uploaden. Zie hieronder.
Tot morgen!

Share This