/* Aftel timer */

De afgelopen twee dagen hebben de scouts van het Sterrenvendel die op ‘Expeditie Veere’ zijn, een ware Robinson training gekregen. We begonnen woensdag met leren hoe je veilig met een zakmes kunt omgaan en hebben daarna met deze kennis een stok geslepen zodat we er later een broodje mee kunnen bakken. Ook hebben we er houtkrullen mee gemaakt.
Daarna hebben we hout gehakt en gezaagd om vervolgens primitief vuur aan te maken met de magnesium stick. Dit was even oefenen maar uiteindelijk is het gelukt! Toen gingen we koken op het vuur en aten we lekkere wraps. Als klap op de vuurpijl hebben we zelf onze eigen bivak gemaakt met stokken, sisal en plastic! Sommigen vonden het eerst wel een beetje spannend maar uiteindelijk heeft iedereen inclusief de leiding in een bivak geslapen waar we erg trots op zijn en ondanks een paar miezerbuitjes zijn we goed de nacht doorgekomen. Echt super stoer!


‘s Ochtends maakten we ons eigen broodje op de stok boven het kampvuur en werd er ook creatief wraps met kaas of chocopasta gegrild aan de stok. Hierna hebben we net als in het programma expeditie robinson een eetproef gedaan met onder andere blauwe kaas, bamboescheuten, zure haring en lamsoor. Ten slotte werd de snelheid, kracht, balans, concentratie en doorzettingsvermogen van de scouts op de proef gesteld middels een estafette op een hindernisbaan. Nu zijn de scouts echte Robinsons! We zijn trots op onze stoere meiden!

Share This