/* Aftel timer */

Na een goede nacht, moesten we zelfs nog wat scouts wakker maken, zodat ze konden fourageren voor het ontbijt.
Na het ontbijt hebben de scouts de keukentent opgeruimd en de kampbank gemaakt in de rondetenten (alle bedden en tassen aan een kant van de tent, zodat het gras kan luchten en de leiding ook ziet dat de spullen nog in een tas passen).
Hierna kon gestart worden met het bouwen van de keukentafels. Dit ging supersnel, want het snelste ‘kamp’ mocht kiezen welke kleur ze wilden hebben als teamkleur. West had gewonnen en koos voor paars.
De andere tafels waren hierna ook snel klaar.
Met de teamkleur zijn er armbandjes, vlaggen, bandana’s en capes gemaakt, zodat duidelijk is wie in welk kamp zit.
Ook kreeg ieder kamp een scorebord voor alle punten die ze behalen dit zomerkamp.

Daarna was het tijd voor de kampshirts. Ze waren saai wit, maar met natuurlijke producten konden we ze kleuren middels tiedye. Er zijn mooie creaties gemaakt, maar helaas bleef alleen de kleurstof van uienschillen goed zitten en zijn de andere shirts weer bijna wit geworden. Maar we zijn wel lekker creatief bezig geweest. Na een lekkere maaltijd van woknoedels, hebben we nog een potje ruigbal gedaan en hebben we de avond afgesloten met een spelletje weerwolven. De eerste pogingen tot overlopen zijn gedaan, dus de wc’s zullen morgen weer blinkend schoon zijn.

Maandagochtend begonnen we met een lekker uitgebreid ontbijt en was het tijd voor de hike: eerst een stukje fietsen, daarna de route over het onbewoonde eiland volgen. Gelukkig konden de scouts af en toe een hulplijn bellen, maar met wat hulp is iedereen uiteindelijk bij de ijsboerderij aangekomen. Terug op het kampterrein is er nog even gezwommen en was het tijd voor het avondeten (avg). Precies bij het toetje kwam er bezoek vanuit het bestuur met een lekker ijsje! De avond werd afgesloten met een kampvuur en de scouts vielen snel in slaap.

Op dinsdag moesten bijna alle scouts wakker gemaakt worden, dus hebben we een rustige ochtend gehad met kaarten schrijven en armbandjes knopen. Na een warme lunch (pasta pesto), hebben we de zwemspullen gepakt en zijn we gaan fietsen. We kwamen bij een waterpark (een soort stormbaan van springkussens). Waar de een nog voorzichtig moest inkomen, plonste de ander volop in het water! Iedereen heeft zich er goed vermaakt. Na een warme douche en een broodje knakworst was het tijd om weer terug te fietsen, wat warms te drinken en lekker te gaan slapen!

Share This