/* Aftel timer */

Jubileumdag!

door | 30 jul 2023

Hallo allemaal,

Het is inmiddels zondagmorgen, de eerste regen is over getrokken en iedereen heeft ontbeten. Aangezien iedereen erg moe was, hebben we de flagbreak vandaag om elf uur gedaan, zodat iedereen een extra uurtje had vannacht. Tijdens de vlag werd een award for young people uitgereikt aan een van onze scoutleiders, Jelle. The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is een externe Award, wat betekent dat scouts niet alleen bij Scouting, maar ook via een middelbare school aan dit programma kunnen meedoen. Jelle, van harte gefeliciteerd en super goed gedaan!

Zometeen begint de Mohicanencup. De sport- en spelwedstrijd waarin we per land strijden om de cup te winnen. In 2022 waren de Nederlanders de beste, we zullen zien wie het dit jaar wordt . . .Daarover later meer. Eerst is het leuk te schrijven wat we gisteren hebben gedaan.

Zaterdag hebben we met alle aanwezigen op kamp (300) onze jubilea gevierd. Naast de welpen, scouts, guiders, explorers, staf en alle leiding, waren er ook bezoekers uit Nederland, Engeland en belangrijke mensen uit de scouting districten hier. We vierden het 50e gezamenlijke kamp en het feit dat de link 75 jaar bestaat. Alle Scouts, Guides en Explorers hebben een activiteitenboekje gekregen. Met dit boekje konden zij niet minder dan 50 activiteiten doen, verspreid over het hele terrein. Alle activiteiten/posten waren vernoemd naar een jaar en plaatsnaam waar een gezamenlijk kamp heeft plaatsgevonden. De activiteiten waren zeer divers, zoals klimmen, mountainbiken, ballondieren maken, een waterglijbaan, een touwbrug, domino, schermen, een workshop karate, pizza’s bakken, welpenstokken maken, slak lines en ga zo maar door. Rond half 1 was het tijd voor een gezamenlijke lunch, waarna iedereen verder kon met de activiteiten. Gelukkig was het weer super mooi en heeft iedereen een superleuke activiteitendag gehad.

Na de activiteiten was het tijd voor X-Factor! In een grote tent, ingericht in country style, deden verschillende (groepjes) jeugdleden auditie. Ook heeft de Nederlandse welpenleiding een groot aantal songs gedaan. Uiteindelijk kwam beatboxende Titus van Libla als winnaar uit de bus, goed gedaan!

En ja, dan hebben de 300 aanwezigen wel trek! Het was inmiddels half 7. Gelukkig heeft een team van 10 ouders de hele dag gekookt. Er waren vier standjes opgebouwd waar verschillende gerechten geserveerd werden: Yorkshire pudding, gebakken reist, wraps en curry. Het was echt heerlijk!

Het einde van de dag kwam toen langzaam in zicht. Dus hup, met z’n allen richting de sporthal. Daar kon iedereen deelnemen aan ceilidh dances. De filmpjes volgen hopelijk spoedig. Als echte afsluiting van de dag was er een disco met photo booth aan mocktails. Voor diegenen die niet wilden dansen, was het mogelijk een (Engelse) film te kijken in de country tent.

Om 23u was het echt tijd om te gaan slapen. Kortom, een volle leuke dag waarin we onze jubilea echt gevierd hebben. Hopelijk hebben we iedereen een mooie herinnering voor het leven mee gegeven.

Tot het volgende verslag.

Share This