/* Aftel timer */

Ouders

Om te zorgen dat de jeugdleden ook zijn vertegenwoordigd in de groepsraad, en daarmee een stem hebben, hebben we oudervertegenwoordigers. Ze denken mee en beslissen mee in de Mohicanenraad.

Elke leeftijdsgroep heeft één stem en heeft maximaal twee vertegenwoordigers. Voorwaarde om een leeftijdsgroep te mogen vertegenwoordigen is dat de ouder een kind heeft dat als jeugdlid voor betreffende leeftijdsgroep staat ingeschreven.
Momenteel zijn de volgende personen de vertegenwoordiger voor de betreffende leeftijdscategorieën:

  • Bevers (6 t/m 8 jaar): Erik Boonstoppel (middagbevers) en vacature (ochtendbevers)
  • Welpen (8 t/m 11 jaar): Paul Ploeger (Commoosie horde) en Marlies Valstra (Sterrenhorde)
  • Scouts (11 t/m 15 jaar): Judith Hoeing (Lichtblauwe troep) en Hilde Eugelink (Donkerblauwe troep)
  • Explorers (15 t/m 18 jaar): Kitty van den Bleek en Edwin Kruisbergen
  • Roverscouts (18 t/m 23 jaar): n/a want hebben eigen vertegenwoordiging

Ouders die geïnteresseerd zijn om oudervertegenwoordiger te worden kunnen dit kenbaar maken bij het secretariaat. Wij zijn nog op zoek naar een tweede vertegenwoordiger voor de Bevers. Interesse? Stuur ons een mailtje.

Even voorstellen

Onderstaande ouders zitten in de oudercommissie. Bij hen kunnen jullie altijd terecht voor vragen en/of opmerkingen. Mailen mag altijd naar

 

Bevers: Erik Boonstoppel

Ik ben Erik en vader van één Middagbever en één Sterrenvendel scout. Mijn dochter besloot in 2020 samen met een vriendinnetje om eens bij de Mohicanen te gaan kijken. Een jaar later is ook mijn zoon lid zijn geworden en hebben ze het beiden reuze naar hun zin.

Ik ben altijd onder de indruk van de inzet, enthousiasme en verantwoordelijkheid van de overwegend jonge vrijwilligers. Het geheel is erg nieuw en onbekend voor mij. De sfeer voelde fijn en ik wilde eigenlijk ook wel meer leren over de scouting, daarom heb ik me in 2021aangesloten bij de oudercommissie. Bovendien is de communicatie en relatie met de ouders belangrijk voor de leiding en hoop ik in mijn rol als vertegenwoordiger daaraan bij te dragen. 

Welpen: Paul Ploeger

Ik ben Paul, vader van Maurits die bij de Commoosie horde zit. In de jaren 80 ben ik ook ooit begonnen bij hetzelfde welpenonderdeel. Daarna ben ik verkenner/senior/pivo geweest en in de jaren 90 leiding van de lichtblauwe troep. Toen mijn zoon bij de welpen kwam vond ik het heel leuk om te zien dat er eigenlijk niet zoveel veranderd is bij de groep! Het is nog steeds een drukke enthousiaste club mensen, die zich vol inzetten. Ik zit bij de oudercommissie om meer wederzijds begrip te kweken tussen ouders en leiding/bestuur en hoop dat ik met mijn kennis uit het verleden daar aan kan bijdragen.

Welpen: Marlies Snijder-Valstar

Ik ben Marlies Snijder-Valstar en moeder van 2 welpen: Jelle van 9 jaar bij de commoosiehorde en Fleur van 8 jaar bij de sterrenhorde. Daarnaast hebben zij nog 2 zusjes Nienke van 5 jaar en Jasmijn van 2,5 jaar die nog even moeten wachten tot ze oud genoeg zijn om op scouting te gaan.

Ik ben zelf vanaf mijn 5de jaar lid geweest van de mohicanen en heb alle groepen doorlopen als jeugdlid en ben verschillende jaren leiding geweest. In het dagelijks leven ben ik AVG, arts gespecialiseerd in de zorg voor kinderen en volwassen met een verstandelijke beperking.

Ik vind het leuk om vanuit de oudercommissie bij te kunnen dragen aan de Mohicanen, zodat zij onze kinderen net zo’n geweldige tijd kunnen geven binnen scouting als ik altijd heb gehad.

Scouts: Judith Hoeing

Mijn naam is Judith Hoeing, ik ben de moeder van Bram (LiBla) en Loes (Sterrenhorde). Ik hou erg van buiten zijn, en zwem het hele jaar rond wekelijks in zee. Ook hou ik erg van koken en lezen. Bram en Loes zitten allebei al vanaf de Bevers op scouting, we lopen dus al een tijdje rond in de Wigwam. Begin 2020 heb ik me aangesloten als oudervertegenwoordiger voor de Scouts bij de Oudercommissie van de Mohicanen. Ik vind het heel erg leuk om actief betrokken te zijn bij zo’n enthousiaste club van overwegend jonge vrijwilligers. Helaas is de Oudercommissie door Corona nog niet erg zichtbaar geweest, hopelijk komt daar in 2023 verandering in!

Scouts: Hilde Eugelink-Braithwaite

‘Mijn naam is Hilde Eugelink-Braithwaite en ik ben de moeder van Samuel (11 jaar), die al met veel plezier vier jaar bij de Mohicanen zit en onlangs naar de Scouts (DOBLA) is over gegaan. De scouting is voor mij grotendeels nieuw terrein; in de familie en vriendenkring zijn er veel actief bij de scouting, maar afgezien van familieweekenden in een blokhut van de scouting ben ik zelf nooit actief lid geweest. Het is aan onze hond Max te danken dat wij uiteindelijk bij de Mohicanen terecht zijn gekomen. Als jonge hond liep hij tijdens een rondje wandelen in de bosjes van Pex spontaan eens het clubgebouw binnen, snuffelend alle lokalen af totdat hij uiteindelijk de keuken vond. Toen ik hem eindelijk te pakken had viel mijn oog op een poster van een Open Dag van de scouting die de week erop zou worden gehouden. Wij zijn toen met het hele gezin wezen kijken en tja, de rest is dus geschiedenis. Als lid van de oudercommissie hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan de scouting als vereniging in zowel praktische zin en als kritische ouder aan de zijlijn (Waarom doen we de dingen zoals we die doen? Wat gaat er goed, wat kan er beter?). Tot 10 jaar geleden was ik zelf actief bij een sportvereniging en als student was ik ook bestuurslid van een studentenvereniging. Communicatie met alle doelgroepen, niet alleen de leden, is superbelangrijk om iedereen betrokken te houden. Hopelijk kunnen wij als Oudercommissie een rol spelen om vereniging en ouders iets dichter bij elkaar te brengen.’

Explorers: Kitty van den Bleek

Mijn naam is Kitty van den Bleek. Ik ben moeder van een explorer en een scout. Ondertussen zitten mijn kinderen tussen de 6 en de 8 jaar bij de Mohicanen.

Ik ben lid geworden van de Oudercommissie omdat ik mijn betrokkenheid bij de organisatie wilde tonen en ook omdat ik het fijn vind om samen te werken met een club enthousiastelingen die ervoor zorgt dat onze kinderen elk weekend een geweldige opkomst hebben.

Van huis uit ben ik leerkracht, dus wel gewend aan de populatie binnen de Mohicanen. Wellicht kan ik door mijn kennis en ervaring met kinderen van toegevoegde waarde zijn.

Ik heb er in ieder geval veel zin in!

Explorers: Edwin Kruisbergen

Ik ben Edwin Kruisbergen, vader van Bas en Simon, respectievelijk een Explorer en een Scout. Ik ben getrouwd met Judith en heb nog een derde zoon, Julian, die zijn tijd voor een belangrijk deel vult met voetbal. In het dagelijks leven werk ik bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Mijn zoons beleven heel veel plezier aan Scouting. Via de oudercommissie hoop ik waar mogelijk een bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie vereniging.

Wat doen wij?

De leden worden voor een periode van die jaar benoemd en komen ongeveer vier keer per jaar bij elkaar om de agenda van de Mohicanenraad te bespreken en punten die vanuit de ouders of het bestuur komen te bespreken. De commissie wordt begeleid door een lid van het groepsbestuur.

In 2022, bijvoorbeeld, heeft de oudercommissie ‘koffiegeschonken’ met een speldag in de duinen en meegedacht over hoe communicatie met de leiding te faciliteren en heeft het een ‘tevredenheidsvragenlijst’ opgesteld.