/* Aftel timer */

Woensdag, goedemorgen allemaal!

door | 26 jul 2023

Goedemorgen allemaal
,
Het is inmiddels woensdagochtend, het is nog droog en de scouts en guides hebben net hun foodboxen opgehaald. Dit doen ze bij de staf die het eten verdeeld. Deze morgen zit er Engelse bacon bij het ontbijt. Na het ontbijt is de vlag, waarna iedereen start met de activiteiten van vandaag. Daarover later meer, eerst maar eens vertellen wat we gisteren hebben gedaan.

Oh ja, eerst even terug naar het eerste kampvuur van maandagavond. Dit was erg gezellig. Het kampvuur is ontstoken door de oudste en jongste jeugd deelnemer van het kamp, dit jaar een bever van de Engelsen en een explorer van de Nederlanders. Er kwam veel klassieke liedjes voorbij. . .

Nu naar de dinsdag. We beginnen met de mannen. Zij hebben dinsdagochtend meer getting-to-know-you spelletjes gedaan om elkaar nog beter te leren kennen. Inmiddels zijn de eerste prille vriendschappen gesloten en ontstaat er langzaamaan een hele groep. In de middag stond bushcraften op het programma, een soort van overleven/survival in de wildernis. Er is iets (wat weet deze staf even niet meer) gekookt op houtvuur wat – ongetwijfeld – goed in de smaak viel.

De dames hadden een dagje buiten het kampterrein. Zij zijn ’s ochtends met een kleine bus opgehaald van het terrein om een klein stukje verder over te stappen op een grote bus. De weg naar het terrein is een kleine mijl lang en erg smal op sommige punten. De bussen van maandag hebben schade gereden, dus de vervoerders zijn wat terughoudender geworden ons op te halen op het terrein . . . De dames hebben ’s gerollerschaatst (is dat Nederlands? – het was op 4 wieltjes) en geklommen. Daarna richting de supermarkt voor BYO (Buy your own). De enige avond waarop je per ronde zelf mag kiezen wat je koopt, kookt en dus ook eet. Ook eet de leiding dan niet mee met de dames.

De Explorers zijn dinsdag hun hike gestart. In kleine groepjes van maximaal 8 zijn zij op weg gegaan naar hun eerste camping. Iedereen is hier veilig aangekomen en de sfeer in de groepjes is goed. De begeleiding was ook erg enthousiast na het bezoek aan alle groepjes. Kortom, geen bijzonderheden hier!

Dan is het misschien nog leuk te vertellen wat de staf vandaag heeft gedaan. Naast de boodschappen, schoonmaken van de wc’s, lodge, terrein en uitrusten is er een pizzaoven gemaakt. In deze oven gaan we de komende dagen een kleine 300 pizza’s bakken. Of dat lukt lezen jullie later, net zoals de activiteiten van vandaag. Fijne dag allemaal!

Share This