/* Aftel timer */

Maandag!

door | 24 jul 2023

Hallo allemaal,

Hierbij het verslag van dag 2.

Vanmorgen zijn we wakker geworden met een zonnetje. Na de niet stoppende regen van gisteren was dat wel erg fijn! De guides en scouts hebben gezamenlijk bij de staf ontbeten, omdat de keukententen nog niet stonden. De explorers hebben ontbeten op hun eigen terrein. Bij het ontbijt kregen we naast de ‘normale dingen’ wentelteefjes.

Na het ontbijt kwamen ook de Engelse scouts en guides aan in Bowley. Zij hebben hun tenten opgezet terwijl ook de keukens van de Nederlanders omhoog gingen en werden ingericht. Ook zijn er wat tenten van de leiding verplaatst omdat het binnen toch wel erg modderig was geworden. De Explorers hebben hebben in de ochtend de hike voorbereid die morgen gaat starten.

Na het rustige ochtendprogramma stond de lunch al weer klaar en was het daarna toch echt tijd voor de centrale opening van het kamp. De explorers heb dit keer drie vlaggen gehesen, de Nederlandse, Engelse en jubileumvlag. Ook hebben we twee verjaardagen gevierd en stilgestaan bij de jubilea die we deze week gaan vieren. We hebben de opening dit keer voor het eerst helemaal gefilmd en het resultaat proberen we met jullie te delen.

In de middag hebben de dames gekookt op houtvuur en hebben de jongens elkaar wat beter leren kennen. De Explorers hebben verschillende activiteiten gedaan op het kampterrein.
De avondmaaltijd bestond uit aardappels, worstjes en groente, met als toetje ‘eten mess’. Veel scouts en guides hebben voor het eerst gekookt op de nieuw aangeschafte Coleman branders. Leuk en spannend! Iedereen is nu aan het afwassen en opruimen, daarna volgt het eerste gezamenlijke kampvuur.

Kortom, het gaat prima hier. Iedereen heeft de draai gevonden en we hebben het naar ons zin. Nu maar hopen dat het droog blijft. Tot morgen!

Share This