/* Aftel timer */

Woensdag en donderdag in Ilkley

door | 3 aug 2023

Toen was het alweer donderdagavond. We zijn net terug uit York en moeten over twee uurtjes weer in het clubgebouw van de Engelsen zijn voor de afscheidsdisco. Het wordt ongetwijfeld een groot feest. Ook nog even eten en omkleden en nog een verslagje schrijven van de laatste dagen.

Afgelopen woensdag stond voor de scouts en guides een bezoek aan Hag Dyke op het programma. Dit is het clubhuis van de Engelsen in de moors bij Kettlewel. Helaas regende het in de ochtend hard en waren de voorspelling in de moors rondom het gebouw bar en boos. Harde wind, gevoelstemperatuur van 2 graden Celcius en heel veel regen. We hebben daarom in overleg met de Engelsen besloten niet naar Hag Dyke te gaan. Zij raadden ons dit ook echt af. Maar wat moesten we dan gaan doen? Met de bus zijn we uiteindelijk naar Skipton gereden. Hier heeft iedereen rond gelopen, wat gewinkeld en het stadje bekeken. Aan het begin van de middag waren we terug in Ilkley en konden de scouts en guides kiezen uit spellen rondom het gebouw, ‘chillen’ of een wandeling rondom Ilkley in de regen. Kortom voor iedereen wat wils en uiteindelijk ging iedereen rond vijf uur vrolijk naar huis. Het was niet het programma zoals we gewild hadden, maar het weer hebben we helaas niet in de hand.

De Explorers hebben woensdag Reva waterpark bezocht. Hier hebben zij verschillende wateractiviteiten gedaan, onder andere kanoën en vlot bouwen Ook de explorers waren eerder terug dan gepland, maar konden zelf richting hun gastgezin of Ilkley in. In de avond was iedereen vrij.

Vandaag zijn we dus met de hele groep naar York geweest. Eerst naar het York Castle Museum en daarna winkelen en rondlopen in het centrum. Het blijft toch een leuke en gezellige stad. Iedereen heeft het leuk gehad. Vanavond zoals net geschreven de disco samen met de Engelsen.

Morgen gaan we terug naar Nederland. Eerst met de bus naar Newcastle en daarna met de nachtboot naar IJmuiden. Zaterdag rond het middaguur zijn we allemaal weer terug in Den Haag. De actuele reisinformatie zullen we delen via de gebruikelijke kanalen. Vergeet u bij het ophalen van uw kind(eren) de (vermoeide) leiding niet te bedanken? De voorbereidingen en deelname aan het kamp kosten een hoop tijd, allemaal vrijwillig!

Voor dit kamp was dit het laatste uitgebreidere verslag. Tot ziens!

Share This