/* Aftel timer */

Woensdag

door | 27 jul 2023

Hoi allemaal,

Daar zitten we dan in een nat Bowley. Het is gisteren in de middag gaan regenen en het is niet meer gestopt. De buienradar vertelt ons dat het droog is, maar het voelt toch echt anders als je buiten loopt 😊. Nadeel van het terrein is dat het al redelijk verzadigd is, dus de plassen en modderplekken groeien en groeien. Dit mag de pret natuurlijk niet drukken. Het is fijn dat we een grote sporthal en ander gebouw kunnen gebruiken. Nou genoeg geklaagd, jullie willen vast weten wat we gisteren gedaan hebben.

De scouts (jongens) hebben gisteren de hike gelopen. Een tocht van een ruimte 12 km door de mooie landschappen van Lancashire. De tocht was goed te doen voor alle mannen en onderweg waren er vijf posten (pauzepunten) waar de leiding was. Hier werden spellen gedaan of werden de scouts begeleid bij het oversteken van een drukke weg. Iedereen was op tijd terug op het terrein, voordat het begon met regenen. Na een chill-momentje was het al weer tijd om te foerageren (eten halen bij de staf). Op het menu stond chili con carne. In de avond balspellen in de sporthal en daarna lekker de tent in. Iedereen begint ook wat moe te worden.

De guides (meiden) hebben vijf 1-uurs activiteiten gedaan op het terrein. Onder andere vlechten met wilgentakken, bordjes branden en etuitjes/tassen versieren. De andere activiteiten is de staf even vergeten. Iets om aan de dames te vragen als ze weer thuis zijn . . 😉. Voor de dames stond de chicken stew op het programma die de scouts op dinsdag hebben gegeten. Daarna kwamen de dames gezellig naar de lodge, waar ook de welpen al waren. Dit was natuurlijk erg gezellig. 60 guides, 30 welpen en een batterij leiding, allemaal nat in een kleine ruimte. Lekker droog zitten en actieve spelletjes doen. Nou maken jullie daarvan maar een eigen voorstelling. Na de chocolademelk en het vieren van de verjaardag van Jasmijn, was het tijd om richting bed te gaan.

En dan de Explorers. Daarover kan ik niet zo heel veel vertellen. Zij zijn aangekomen in Hag Dyke, het clubhuis van de Engelsen bij Kettlewell. Hag Dyke – Ben Rhydding (De Mohicanen) Scout & Guide Group (benrhyddingscoutsandguides.org.uk). Zij hebben daar gezamenlijk overnacht en het ongetwijfeld erg gezellig. Er is daar geen bereik, dus de echte verhalen en foto’s volgen vanavond of morgen.

Dan nog wat. De leiding van de meiden is wat actiever in het uploaden van foto’s. We gaan vandaag voor jullie kijken of we meer foto’s van de jongens boven water kunnen krijgen. Tot die tijd kunnen jullie genieten van een drietal filmpjes, te benaderen via de app of via: https://www.youtube.com/user/ScoutingDeMohicanen

Share This