/* Aftel timer */

Donderdag en vrijdag

door | 29 jul 2023

Goedemorgen,

Gisterenmorgen was er even geen verslag, dus vandaag even een inhaalslag. Het is inmiddels zaterdagmorgen, de jubileumdag staat op het punt te beginnen en overal op het terrein wordt van alles georganiseerd. Daarover later mee, eerst terug naar donderdag.

Donderdag stond voor de guides de hike het programma. Deze is echter niet doorgegaan de weersomstandigheden. Met name de paden en heuvels waarover de hike was gepland waren grotendeels onbegaanbaar voor de dames. Als alternatief waren er spelletjes op het terrein en in de middag gingen de dames op gezamenlijk uitje naar een grote snoepwinkel in het dorp.

Voor de mannen stond er een uitje naar Blackburn op het programma. Zij hebben daar samen gebowled en daarna BYO gedaan. De uitleg van BYO staat in een verslag van eerder deze week 😉.
In de middag kwam de explorers terug uit Hag Dyke. Zij hebben drie hele leuke dagen buiten het terrein gehad. Voor de Explorers was de pizzaoven opgewarmd. De staf heeft voor alle welpen en explorers ongeveer 125 pizza’s gebakken. De oven werd onderin ruim 250 graden C en bovenin bijna 500. Door deze hoge temperatuur ging het bakken gelukkig erg snel.

In de avond waren er hike presentaties voor de explorers. De guides en scouts hebben spellen op het terrein gedaan en gingen op tijd naar bed. Iedereen begint erg moe te worden.

En toen was het al weer vrijdag! De wekker ging voor een aantal leiding al om 06.15u Vandaag stond er voor iedereen namelijk zwemmen in de ochtend en een pretpark in de middag op het programma. Iedereen was tussen 08.00u en 09.00u vertrokken van het kampterrein. Bestemming: blackpool. Dan denk je, het is lekker rustig op het terrein. Helaas voor iedereen die achter is gebleven. Op het kampterrein werden namelijk de activiteiten voor vandaag voorbereid. Wat we vandaag precies gaan doen, lezen jullie later, maar het belooft de best ‘jubelfest’ ever te worden. Inmiddels is er ook een 25 tal (oud) leiding uit Nederland gearriveerd om het jubileum met de aanwezige jeugdleden en leiding mee te vieren.

Nou dit was het voor nu even, er is nog veel te doen. Over een half uur starten we. Tot snel!

Share This