/* Aftel timer */

Dinsdag . .

door | 1 aug 2023

Daar zijn we weer!

Het is nu dinsdagmiddag en iedereen is net terug naar de gastgezinnen. Vandaag is het Yorkshire day in de regio. Het was wel drukker in het centrum, maar van een echt feest was niet echt sprake. Wellicht dat dat later nog is . . ๐Ÿ˜Š

Vandaag hebben we Ilkley ontdekt. In gemixte groepjes van scouts, guides en explorers (Nederlandse en Engels) was het de bedoeling om zo veel mogelijk plekken te bezoeken. Denk aan de cow and calf, Ilkley Swimming Pool, Ilkley station, het politiebureau, brandweerkazerne, Tennisclub, de brug, etc. Hier kon je een QR-code scannen en met het groepje op de foto. Afhankelijk van de locatie verschilde het aantal punten wat je kon halen. Wie er heeft gewonnen, horen we later.

Dan nog even terug naar zondagmorgen, de Mohicanencup. Het was een spel waarin we een stad moesten bouwen. Door het verzamelen van verschillende grondstoffen kon je verschillende gebouwen bouwen. Hoe meer grondstoffen het gebouw kostte, hoe meer punten het opleverde. Helaas helaas, de Engelsen hebben dit echt beter gedaan dan wij, dus de cup is achtergebleven in Engeland. In 2025 een nieuwe kans . . .

Zondagmiddag was er geen programma, maar kon iedereen alvast beginnen met het inpakken van de tas en het opruimen van de tenten. Dat is toch zo gedaan denk je dan, maar als er zes jongens of meiden een week met elkaar in de tent hebben gelegen, kost dat toch wat meer tijd. Het weer zat weer niet echt mee (leuke zin he . .) , dus de laarzen en regenpakken konden nog niet de tas in.
Op de laatste avond vond traditiegetrouw het kampvuur plaats. Gezien het weer hadden we een lampjes kamp โ€™vuurโ€™ in de sporthal. Het kampvuur werd geleid door enthousiaste welpenleiding uit Nederland. Ook hebben zij een nummer geschreven over het kamp, zie hiervoor: Het beste kamp ooit | Best Camp Ever – YouTube. De dag werd afgesloten met als verrassing vuurwerk. Iedereen heeft hier erg van genoten.

Maandag hebben we opgeruimd, opgeruimd, opgeruimd en opgeruimd. Het regende de hele ochtend helaas. Dit betekent dat alle tenten en overige spullen nat richting Nederland zijn gegaan. Gelukkig hangen de eerste tenten al te drogen in de Wigwam ๐Ÿ˜Š. Als een klein wonder was het even droog bij de sluiting van het kamp, flagdown. Tijdens de sluiting werd de cup uitgereikt (aan Engeland . . . ), ontvingen drie welpen een zilveren award batch en ontving een hikegroepje van de Explorers de schoen. Als laatste hebben we zoals dat gebruikelijk is, de Engelsen uitgenodigd naar Nederland te komen in 2025. Daarna snel lunchen en richting de bus.

Om half vier waren we in Ilkley. Na een chaotisch half uur waren alle scouts, guides en explorers bij de juiste gastouders met hun eigen bagage. Een schoon bed, warme douche en avond zonder jeugdleden waren erg welkom voor de leiding.

De leiding heeft zo een BBQ in de scouthut. Dit was dan ook het verslag voor nu. Tot morgen of overmorgen!Share This