/* Aftel timer */

We zijn er!

door | 23 jul 2023

Hallo allemaal,

Hierbij een eerste verslag vanuit Engeland! Dit verslag is ook in onze nieuwe App te vinden! Gisteren zijn we vertrokken vanuit Den Haag naar IJmuiden. Na een wat onrustige bootreis, zijn we vanmorgen vroeg aangekomen in Newcastle. Het regende hard toen we de boot af gingen. Na wat geduld bij de paspoort controle, zijn we met bussen vertrokken naar Bowley Campsite. De hele reis heeft het geregend.

Aangekomen in Bowley ging het anders dan we gewend zijn. De Engelsen hebben het lastige besluit genomen dat de guides en scouts een dag later naar het kamp komen. Het terrein was namelijk grotendeels onder gelopen. Overal is het drassig en ligt er modder. Gelukkig zijn er twee grote binnenruimten waar we met alle Nederlanders rustig konden lunchen en zitten. De leiding heeft samen met de oudste Nederlandse scouts en guides de tenten opgezet in snel tempo, aangezien het nog steeds regende. De Explorers hebben zelf hun kamp opgezet. Ook het avondeten ging anders dan anders. Er is voor de scouts en guides gekookt, aangezien de keukententen nog niet staan. Dit doen we morgen als ook de Engelsen compleet zijn.

Kortom, het was een heel natte dag, maar we zijn allemaal veilig in Engeland. De scouts en guides liggen nu bijna te slapen en de Explorers gaan later richting hun tent. Voor de leiding is nu de kennismaking met alle Engelsen. Ook nemen we het programma voor morgen door.

Morgenavond weer een verslag. Tot dan allemaal!

Share This