/* Aftel timer */

EHBO cursus

door | 29 jun 2023

Op vrijdag 23 juni heeft het leidingteam weer de jaarlijks terugkerende EHBO training. Van alle leidingteams doet de leiding mee om er zeker van te zijn dat op ieder zomerkamp leiding aanwezig is met deze training op zak.
 
Ieder jaar verzorgt Ellen Schepens van LN First Aid een op maat gemaakte EHBO training voor leiders van onze vereniging. Hij is op maat gemaakt, omdat een standaard EHBO training niet altijd aansluit bij de gebeurtenissen op kamp. “Als we op kamp zijn krijgen we het meest te maken met kleine wondjes zoals schrammen of een snee.” legt een van de leiders uit. “Schaaf en snijwonden gebeuren natuurlijk als de kinderen door het bos rennen of vallen tijdens een druk spel. Daarnaast komen bij de oudere groepen nog wel eens lichte brandwonden voor, omdat ze ook in de weer zijn met kooktoestellen en vuur. Dat proberen we natuurlijk zo veel mogelijk te voorkomen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Dan is het belangrijk dat we weten hoe we moeten handelen.”
 
Alhoewel we het nog nooit hebben meegemaakt zijn we ook altijd voorbereid op het ergste. Stevige brandwonen, een botbreuk of zelfs reanimatie komt ook altijd in de training aan bod. Laten we hopen dat we het nooit nodig hebben, maar je kunt maar beter weten wat je moet doen.
 
Kortom: alle kinderen zijn in de beste handen tijdens de aankomende zomerkampen!
Share This