/* Aftel timer */

Het vervolg van de Scoutingapp

door | 12 sep 2023

Een mooie lancering vlak voor de zomerkampen heeft geresulteerd in een hoop ouders die allemaal massaal de app gedownload hebben. Enthousiast hebben jullie gereageerd op alle kampfoto’s en berichtjes. Maar wat wordt de rol van de app binnen de Mohicanen tijdens de reguliere opkomsten?

Na de enquête van de oudercommissie kwamen we erachter dat er op sommige vlakken wat viel te verbeteren in onze communicatie naar de ouders toe. Vooral omdat dit bij elk onderdeel op een andere manier gebeurt. We hopen dan ook dat de app hierin bijdraagt doordat we groepsbreed 1 medium hebben waarin we veel communiceren.
De Scouting App is een product van Scouting Nederland en erg gebruiksvriendelijk. Jullie hebben deze zomer al meer dan 7000x de fotomappen doorgekeken maar de app heeft nog meer handige functies.

 

Agenda’s

Hierin komen de reguliere opkomsten te staan, maar ook alle afwijkende opkomsten zoals (weekend)kampen. De onderdeelsleiding zal deze evenementen aanmaken. In deze agenda kan je je afwezigheid aangeven. In het geval van een kamp kan ook de aanwezigheid aangegeven worden, indien dit gewenst is.
Elk onderdeel heeft zijn eigen agenda.

 

Fotomappen

Foto’s zijn afgeschermd van het internet of social media en op 1 punt gecentreerd. Wij vragen dan ook de discretie om foto’s uit de app niet te delen op social media. Als je toch iets wil delen, deel dan onze berichtjes die al gepost zijn op social media.
Houd er rekening mee dat deze fotomappen in de loop van tijd verwijderd worden.

 

Scoutingnieuws

Hierin worden berichtjes geplaatst die bedoeld zijn voor de gehele groep. Dit kunnen informatieve berichtjes zijn, maar ook leuke groepsactiviteiten.

 

Mijn Meldingen

Je krijg vanzelf berichtjes vanuit de app als er bijvoorbeeld nieuwe foto’s of andere informatie geplaatst is. Als je hier geen behoefte aan hebt, kan je dit zelf bij de instellingen van uw telefoon uit zetten. Ze blijven wel zichtbaar in de app onder Mijn Meldingen.

 

Afgeschermd per onderdeel

Het grootste gedeelte van de functies zijn afgeschermd per onderdeel. Zo kan bijvoorbeeld een beverouder nooit de foto’s en de agenda zien van de Welpen. Heb je meerdere kinderen bij de Mohicanen? Dan kan je binnen de app switchen van account.

 

Aanmelden met een tweede account

Je kan nu inloggen met het 1e mailadres wat bekend is bij Scouting Nederland. Er zijn meerdere verzoeken geweest of je ook met andere mailadressen kan inloggen. Hier zijn de appontwikkelaars nog mee bezig en kan hopelijk in de toekomst wel. Tot die tijd moeten ouders inloggen met hetzelfde mailadres en wachtwoord.

Share This